miercuri, 25 martie 2009

Am nevoie de ajutor!

Am creat acest subiect pentru cei care au nevoie de un ajutor! Nu ezitati sa va deschideti sufletul sau sa cereti ajutorul! Plus ca o puteti face sub eticheta anonimatului iar nimeni nu va sti identitatea dvs.! Astept mesajele voastre!

84 de comentarii:

Anonim spunea...

Am 16 ani iar prietnul meu m-a parasit si s-a cuplact cu alta. Ce pot sa fac? Sunt disperata!!!!!

Anca Banu spunea...

In primul rand nu dispera. Atata timp cat el a preferat alta fata inseamna ca nu are nici un sentiment pentru tine. De ce sa suferi pentru cineva care nu merita?? Eu zic sa mergi inainte, cu capul sus; baieti gasesti la tot pasul!

Anonim spunea...

buna am 16 ani si iubesc o fata dar ea umbla cu altzi si cand o vad cu altu imi vine sal omor din bataie simi vine sa rup tot in fatza mea Ceas putea face sa nu ma mai enervez asa de tare ca nu ma pot abtine

Anca Banu spunea...

Cred ca in primul rand trebuie sa nu mai fii atent la ea...sa nu ii mai urmaresti fiecare miscare. Din moment ce ea umbla cu altii inseamna ca nu merita efortul sa te consumi pentru ea.
Cat despre partea cu bataia, eu zic ca e doar o rezolvare de moment care nu ar trebui sa se intample. Ce faci dupa ce se intampla bataie? Ala depunde plangere la politie si tot cu ea ramane.....ca fata ii va fi aproape sa ii aline durerea si tot tu vei iesi in pierdere ca ii vei apropia mai mult!
Incearca pe cat posibil sa eviti contactul cu ea si el ca sa eviti eventualele conflicte! Ai abia 16 ani si ai toata viata inainte..si multe fete in jurul tau!! Deschide-ti ochii si inima pentru alta fata!

nu Yo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

buna anca, am o mare problema, si implicit mult ajutor din partea unui psiholog!
sunt casatorita de 10 ani.......iar sotu meu este foarte schimbat, ma suspecteaza de diferite infidelitati, pe care sincer nu le-am comis...........imi iubesc sotul enorm si chiar nu vreau sa divortez.
Reactioneaza foarte rau la fiecare cearta, nu ma loveste, dar cuvintele lui sunt durere si imi provoaca multa suferinta!
Am incercat sa-l fac sa vada ca nu e nevoie sa tipi , poti sa vb si calm ca sa rezolvi o problema!
Intotdeuna crede ca are dreptate si am ajuns sa-l las sa creada ce vrea el despre mine
Nu avem copii, inca, ne dorim.......si sper ca o sa-i si avem!
Nu stiu cum sa fac, ce sa mai fac!
Sunt prinsa intr-o colivie fara usita de scapare!
Nu ies cu prietenele, nu merg in oras singura, nu intarzii de la serviciu...........sunt o prizoniera!

Anca Banu spunea...

Se spune ca atunci cand cineva se schimba intr-o relatie in rau o face pentru ca a aparut ceva sau cineva nou in viata lui caruia/careia ii acorda mai multa atentie. Dar ca sa nu fie luat in seama prefera sa atraga atentia in zona ta decat sa iti dea tie de banuit. Nu cred ca e momentul potrivit pentru a avea un copil din moment ce relatia voatra este intr-un moment dificil.
Consider ca ai nevoie de o clarificare in viata voastra de cuplu, iar daca lucrurile nu merg sper bine si vezi ca din partea lui nu exista vreun semn ca isi doreste ca lucrurile sa se schimbe cred ca te lupti cu morile de vant.
Ai spus ca ai incercat sa ii explici ca se pot rezolva problemele si altfel dar nu mi-ai spus daca ai si reusit....
Acum eu nu stiu daca el a fost din totdeauna posesiv sau gelos, sau doar de o perioada de timp....astept sa-mi spui si asta...

Anonim spunea...

anca, el a fost asa dintotdeuna.....foarte gelos si posesiv
el e mai vulcanic, si la el totul se rezolva prin cearta si scandal
offffff, nu stiu ce sa ma mai fac!

Anca Banu spunea...

Pai atunci cred ca ar trebui sa discuti foarte serios cu el daca iti doresti o casnicie fericita..decat sa te chinui intr-o relatie care nu te face fericita mai degraba singura si cu posibilitatea de a gasi pe cineva care te va face cu adevarat fericita. Poate suna prea greu sa faci acest pas dar daca din partea lui nu exista binevointa dar tu te chinui singura sa salvezi o casnicie.......asta cred ca e singurul remediu. Fiecare om pe pamant e gelos si posesiv dar atunci cand exagereaza e mai rau. Acum eu nu cunosc exact situatia dar daca tu nu ii dai motive de gelozie le face el?

Anonim spunea...

sper sa reusesc sa-mi salvez casnicia!

Anca Banu spunea...

Draga mea...sper sa aud vesti bune de la tine si sa incerci sa iti dai toata silinta si el bineinteles pentru a avea o casnicie fericta. Trebuie sa vorbesti cu el despre acest lucru si sa ajungeti la un acord comum in ce directie doriti sa mearga casnicia voastra. Astept vesti bune de la tine si alte intrebari si lucruri care te framanta!

bogdan spunea...

anca banu...oameni cu probleme existentiale vad ca scriu aici...o nevasta suspecatata de sotul ei ca e infidela...o fata de 16 ani parasita de prietenul ei...nu am citit toate problemele oamenilor de pe site-ul asta...nici macar nu am citit sfaturile pe care le dai...simteam nevoia sa scriu...simteam nevoia sa pun si eu o serie de intrebari...mai ales ca-s curios daca o sa apara...de ce oamenii sunt atat de preocupati cu lucrurile "importante" decat sa fie preocupati cu lucrurile esentiale...ne gandim la o banca mai des decat ne gandim la o persoana iubita...nu am rate la banci dar vad in jurul meu oameni care dupa ce isi platesc toate datoriile pe o luna o iau de la capat...fiind preocupati uitand sa se bucure de lucrurile estentiale ale vietii, oameni care se plang de un sistem si nu fac absolut nimic diferit, suntem prima generatie unde copii sunt mai bolnavi decat parintii, momentele de recreere sunt atunci cand stam in fata unui televizor si vedem o femeie care nu a ibatranit deloc in ultimii 5 ani vorbind o ora numai despre moarte, minciuna, haos...traim intr-o lume unde ne indepartam unul de celalalt pe zi ce trece unde desi suntem multi si este aglomeratie exista zile cand nu schimbam cuvinte frumoase cu absolut nimeni...exista oameni care pot zice "nu am mai ras de saptamani intregi" si oameni care nu au putut zice niciodata cu cea mai mare sinceritate "iubesc viata" traim cu falsa impresie ca suntem liberi dar de fapt majoritatea ideilor si initiativelor sunt luate de la altii, suntem tinuti in frau datorita faptului ca nu suntem apreciati si ne este frica sa facem pasul catre nou catre necunoscut, suntem dispusi sa acceptam ca este haos intr-o parte a lumii dar putina lume se gandeste ca haosul ar putea sa fie chiar si aici la noi...pentru ca nu suntem constienti suntem doar capabili de a accepta orice informatie dar nu suntem in stare sa intrebam "dece?" si asta doar pentru ca suntem preocupati cu lucrurile pe care le consideram importante in loc sa exploram frumusetile vietii...nu stiu ce mi-a venit sa scriu aici ma uitam pe net si am simtit nevoia sa ma descarc...ma numesc bogdan am 23 de ani si sper sa va treziti cat mai multi!

Anonim spunea...

Offff...sa inceapa si povestea mea dureroasa.Eu am 20 de ani,sunt in Spania de mult timp...impreuna cu mama mea,noi 2 singure printre strini,tata ne-a distrus viata...la amandoua.Ne-a vandut casa si ne-a facut sa venim aici.Avem foarte mult ghinion..nu putem sa scapam de el,el nu lucreaza si noi tragem consecintele..el are probleme cu alcoolul dar nu vrea sa recunoasca,ne-a distrus moral si fizic.Acum eu ma chinui sa o ajut pe mama sa stranga bani sa ne putem lua si noi un apartament dar nu reusim nici cum,mereu avem ghinion,mereu se intampla ceva.Mi-e frica pt.ca mama saraca munceste mult si de multe ori simt ca nu mai poate,si mi-e frica sa nu se intample ceva si mai rau...cu banca nu avem sanse sa imprumutam,si pe deasupra e si riscant..nu stiu ce sa mai fac...e un chin groaznic in sufletul meu..o durere imensa...am nevoie de un sfat..am nevoie de cineva care sa ma inteleaga.....

mihaella spunea...

sunt deprimata si am nevoie de ajutor,chiar daca sunt matura,am avut si am depasit foarte multe obstacole,simt ca am ajuns la limita si nu mai pot merge mai departe...ma gandesc tot timpul ca as vrea sa mor sa ma pot odihnii,sunt epuizata...

mihaella spunea...

sunt singura de 10 ani,am crescut si am educat doi gemeni...sunt mandra de ei,sunt bine educati,am dat totul pentru ei si nimic pentru mine...mi-am refuzat dreptul la viata...acum ei sunt mari,eu sunt la capatul puterilor...mai am un pas si clachez,nu stiu cat ma mai pot tine agatata de firul fragil care ma sustine...cum sa trec si sa merg mai departe?am avut enorm de multe probleme,dar le-am depasit si am dispretuit oamenii slabi...acum am ajuns unul dintre ei...ce ma fac?

Anonim spunea...

Ma numesc T.V sunt din judet Hunedoara ,Buna ziua Anca am nevoie disperata de ajutor de la cine imi poaet oferi daca poate cineva sa ma ajute il implor ca am vrut sa ma sinucid de dispearre ,am trimis bani la scami [eu nu stiam de asa ceva ] aveam nevoei debani si cum bancile nu mi-au oferit am gasit oferte pe net si am trimis o groaza d ebani si am fost inselata Acestia sunt scami oameni buni eu am incercat pe propria piele si va mai dau nume la cer am trimis bani multi bani si nu ma ajuta nimeni sa recuperez banii de la scam i am facturi western union cu nume si sume trimies e la ,Robby Cahvao,John Smith,Bishop Wilson,Daniel Briggs,Barry Marc,eric Donaldson care isi spune citeodata si Kester cared ca acesta est numele real,James Tracyacum isi spun Courage Ben,daca poate cinev sa ma ajute il rog sa ma contacteze al emailll va rog am nevoie d eajutor urgent astept raspuns la emaill:ibi_ibitza2007@yahoo.com va rog daca poaet cinev asa ma ajute ca am fost in pragul sinuciderii asi nu am 18 ani ci 57 va implor am nevoie deajutor urgent

Anonim spunea...

Anunt umanitar...
Buna ziua.
Pentru tinerii cu amputatii ale membrelor superioare sau inferioare exista acum o speranta: O asociatie din Italia (Auci) ofera gratuit proteze.
Ma numesc Dedulescu Cristian si locuiesc in Bucuresti. In anul 2007, am fost victima unui accident rutier, in urma caruia am ramas cu un handicap.
Cunoscand durerea si nevoile, celor care au suferit amputarea unuia sau mai multor membre, aduc la cunostinta tuturor tinerilor, ca exista un proiect numit " Baieti pe picioare" sponsorizat de Asociatia Auci din Italia.
Beneficiarii sunt baietii cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani. Tot aceasta Asociatie Auci din Italia suporta cheltuielile incluzand: plata integrala a protezei (protezelor) transportul cu avionul in Italia si apoi in Romania, cazare si masa pe timpul tratamentului . Pacientul nu va plati nimic.
Daca aveti cunostinta de astfel de cazuri, va rog sa ma contactati pentru ca impreuna sa putem ajuta baietii care nu se pot deplasa fara proteza.
Va multumesc
Contact: Dedulescu Cristian-
00.40.762.300.688
00.40.21.451.18.47
deducrysty@yahoo.com
http://asociatia-auci.blogspot.com/
http://www.cifnet.ro/asociatia-auci/

Anonim spunea...

buna, am deja 26 de ani, sunt prinsa intr-o relatie in care ma imbat cu apa rece, cu munca nu-s mai bine ca am contract pe termen determinat ce expira la 1 decembrie...iubitul meu e un om foarte dificil, introvertit care nu-mi spune nicicand daca e bine sau nu, iar in perioada asta ma streseaza si mai tare.
el e genul care traieste sa ma tachineze si am ajuns sa nu mai fac diferenta intre adevar si minciuna si din umbra mai apare si fost si nu stiu care pe care cauta....nu mai am liniste. sunt un zombi ...nu stiu incotro sa ma indrept, am nevoie de o vesta de salvare!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

hmmm din acest motiv am decis sa creez un mecanism de ajutorare pentru oamenii ce il necesita, mai multe gasesti pe http://clipedeinspiratie.ro/2010/11/23/ajuta-ma-sa-te-ajut/ ...daca crezi ca este o initiativa buna, multumeste-mi cu un vot. imi cer scuze pentru link.

Anonim spunea...

ma nums Diana..am 13 ami...si i vara am cunocut un baiat pe nume gabi sii el avea un amik pe ume alex .....alex i-a placut de maria si au inceput ca ei s aiba o relatie... mie mi-a cm placut de gabi si noi avam ocazia sa ne intalnim cand maria si alex ieseau afara ss e intalneasca ......maria mi-a spus ca noi filtram atata e mul inact si alex a observt asta ...... amaria si alex sa departit si noi nu prea ne-am mai intalnit doar din cand in cand can aveam tip ca a inceput s scoala si nu aveam tin da vorbeam pe mess....itr-o zis avea la satus ,,sunt singur caut gagica" si am intrat pe el si am zis cn s-o anuntat si la un momendat mi- cerut poze..iam dat si i-am ceut i eu si nu avaut si avuta CD in clasa a a 8a si nu la gasit si a cauta si webu si am zis sa nu-l mai caute ....l-am intrebat pe cn o ales s o zi ca inca nu stie si a zis ca treb sa mearga la tuns si i-am zis ok ...am mers afara si a trecut busu si cred ca el era da nu-s foarte sigura .....cand am intra mai tarziu pe el l-am intrebat ca s-a hotarat si o zis ca nu ...ca ii blocat ca i greu si ca are imp sa s gandeasc ca l nu vrea sa faca o alegere gresita si am zis ok...si mai traziu mi-a adt un BUZZ si eu a zis da si apoi iesit si i-am zis si prietenei mela maria caa mi-a datun buzz si i-am zis da si a aiesit si ea mi-a zis ca nu a isit si ma intrreba de mea venit mesaju ca mi-a dat ign si am zi nu find ca nu mi-a venit si a zis ca s-a pus singur la mn pe invizibil si o cred.....da r am intreabare dc s-a pus pe invizibil dor la mine ?...am cerut ajutorul mai multor amisi si chiar mamei mela dra imi trebe un raspuns farte exact...

Anonim spunea...

buna.anul trecut am cunoscut un baiat,am stat cu el 2luni dupa care ne-am despartit din cauza ca el a spus ca nu vrea sa ma raneasca ca ii place de fosta lui prietena si a crezut ca daca sta cu mine o va uita.eu inca il iubesc si nu pot sa am alta relatie cu alt baiat am incercat sa am o relatie dar nu a mers deoarece tot timpul mie gandul doar la el.el in schimb are o relatie...dar eu nu il pot uita,ma gandesc tot timpul la fel,el aproape tot timpul ma suna,vb pe mess,nu stiu ce sa fac.am nevoie de un sfat va rog.

Anonim spunea...

Am mare nvoie de ajutor, nu stiu si nu am avut inca o depresie, dar cred ca sunt in pragul uneia, nu pot posta aici, am mare nevoie de ajutor, altfel voi ajunge sa fac ceea ce am condamnat toata viata, cum va pot contacta?????????? Va rog, multumesc mult, cu respect anonima13

Anonim spunea...

Nu stiu daca e normal ce fac.Nu am nici 16 ani.nici nu m-a parasit iubitul,dar din cauza mandriei ,sau a lipsei dfe madrie,nu iau decizii corecte in acest moment.Decizii care se refera la viata mea.Niciodata nu am avut curajul sa spun ce ma deranjeaza, de team asa nu il fac pe celalat sa se simta prost ,sau si mai rau sa nu se supere pe mine,
Am avut totdeauna aceasta teama de a nu-i suparta pe cei de langa mine.Acum ,muncesc mul,si ma simt un om exploata de cei de langa mine.Ma deranjeaza multe lucruri si nu am curajul sa le spuin.M a simt singura p[e lume,desi am 2 copii pe care zic eu ca i-am crescut frumos.Nu ma simt inteleasa de nimeni.
Cred ca sunt depresiva si nu stiu ce sa fac.

Anonim spunea...

Anca, draga.....am o intrebare. Ai deschis acest topic pentru persoanele care au nevoie de ajutor. Ti-au scris foarte multe persoane, in prag de disperare la care tu nu ai raspuns. Daca ti se pare o joaca, iti spun sincer, draga, pacat de scoala ta facuta. Sau poate te intitulezi "psiholog" fara prea multa scoala, sau una facuta la id, sau ff.
Nu imi place sa critic pe nimeni, insa cand vine vorba de oameni cu probleme, nu ar trebui sa iti bati joc de ei. Sper sa primesc un raspuns la acest mesaj. Crede-ma, voi intra zilnic sa verific si iti voi lasa mesaje pana cand vei raspunde.
Cu stima(sau fara),
S.

Anonim spunea...

Nici nu stiu...sa plang sau sa rad. Esti o persoana de toata jena. Iti place doar cuvantul psiholog.
S.

Anca Banu spunea...

Dragul meu anonim S. iti multumesc in primul rand pentru ca mi-ai adus la cunostinta faptul ca la acest topic sunt mai multe mesaje la care nu le-am raspuns deoarece nu stiu daca ai observat de cand este postarea sau de cand nu am mai intrat eu, plus ca nu am o optiune care sa ma anunte atunci cand s-a publicat un comentariu la un topic. Imi cer scuze pentru cei care au scris la acest topic dar promit ca le voi raspunde in cel mai scurt timp posibil.
Cat despre faptul ca te-ai legat de studiile mele iti recomand sa nu faci acest lucru. Pentru informarea ta am facut facultate de stat, la zi, 4 ani, cu examene grele scris si oral la aceasi disciplina, cu seminarii obligatorii...sau poate stii si tu cum e la facultate de stat, la zi. Plus ca daca viziualizezi profilul meu vei vedea ca e trecut profesor psihopedagog si nu ma dau mare psiholog cum spui tu. Cat despre afirmatiile tale ti-as recomanda sa ti le reformulezi pentru ca eu nu te-am jignit in nici un fel si cred ca nici tu nu esti in masura sa faci acest lucru . Nu ma cunosti ca sa ma jignesti sau sa ma judeci. Intr-adevar nu te poti juca cu viata oamenilor insa sincer iti spun nu credeam k blogul meu este atat de vizualizat, in special acest topic. Promit ca ma voi ocupa din acest moment in special de acest topic si voi raspunde tuturor celor care au nevoie.
O zi buna in continuare si mult succes in tot ceea ce faci!!

Anonim spunea...

Dupa cum vezi, sunt foarte multi oameni cu probleme. Daca deschizi un astfel de topic, ai si o responsabilitate. Te rog, asuma-ti-o.
Toate bune,
S.

Anonim spunea...

Am 23 ani ....simt nevoia sa vorbesac cu cineva,...de aceea am ales acest site....am avut o relatie pana akum o saptamana iubesc un baiat foarte mult dar ma mintit si ma inselat am descoperit asta prin niste sms si arhiva mess....totul s a terminat intre noi 2 nu a fost decat un vis care din pacate nu a devenit realitate nu stiu cum sa fac sa trec mai repede de starea aceasta sufar foarte mult sunt f deprimata nu pot manca nimik nu pot dormi am cosmaruri de fiecare data knd ma odihnesc simt k am obosit si imi pare foarte rau ca se intampla astea pentru cineva care nu merita am visat foarte mult si am fost dezamagita era totul pentru mine akm nu mai am nimik .... ce este mai rau ca este posibil sa fiu insarcinata mi am facut 4 teste din care unul a iesit negativ 1 pozitiv si 2 nu a ieist niki negativ niki pozitiv ce pot face trebuie sa consult un medik dar ,,,sunt disperata daca este asa ce fac,,,este copilul meu si atat daca ar fi asa va ramane,...ma simt distrusa am fost inselata mintita si pe langa faptul k ma inselat si ma mintit il iubesc foarte mult m am obisnuit cu el cu familia lui ce pot face sa imi revin cat mai repede.....nu imi este bine mi e teama pentru acest copil daca ar exista mi e teama de mine pentru mine ma simt slabita fara putere.....simt nevoia sa plec undeva departe dar parintii nu ma lasa sa plec tinand cont k am 23 ani viata mea e un cosmar acum....cum imi pot reveni ?!?!?1cum?!!

Anca Banu spunea...

Este foarte greu sa fii inselat si de multe ori nu gasesti putea sa mergi mai departe. Imi cer scuze ca iti raspund astat de tarziu insa sper sa nu fie prea tarziu. Probabil acum stii exact daca esti sau nu insarcinata iar cel sigur este sa mergi la medic. Atunci cand descoperi ca ai fost mintit si inselat lumea ta se naruie si nu mai stii in ce sau in cine sa mai ai incredere. In acest moment este foate important si pozitia iubitului tau, daca regreta ce a facut, si ce are de gand sa faca in continuare. Totul depinde de tine si de cum simti ca iti este tie mai bine. Insa cred ca sunt doua posibilitati: daca el regreta ce a facut iar tu esti in stare sa il ierti si sa luati relatia de la inceput si sa fie totul bine sau sa cada din nou capcana si sa te simti din nou inselata si tradata; si mai exista posibilitatea sa nu il ierti si sa iti vezi mai departe de viata ta, esti tanara si ai toata viata inainte...la inceput e normal sa iti fie foarte greu pentru ca ai pierdut ceva din tine, lucrurile cu care te-ai obisnuit insa pe viitor vei stii cum sa procedezi cu cel de langa tine!
Sper sa citesti acest mesaj si sa imi spui care este situatia in care esti acum!
Imi cer scuze inca o data pentru intarzierea mesajului meu si multumesc pentru increderea acordata!

doar eu spunea...

Am mare nevoie de ajutor, simt ca nu mai rezist, totul este impotriva mea, de mica am avut multe probleme pe scurt, desi o viata nu se poate povesti in doua cuvinte)in familie, tatal betiv (Dumnezeu sa ma ierte ca vorbesc de rau pe morti) o batea pe mama crunt, eu saream mereu intre ei, desi mama mi-a spus ca nu m-a dorit, trec peste asta in casnicie am avut numai probleme el nu se ocupa de nimic, mi-am crescut fetele f greu cu rate la banci cate 4 banci odata, nu am putut sa le ofer ceea ce isi doreau,cu asa zisul sot sunt despartita de 10 ani, nu divortata, stam in aceeasi casa dar totul e separat, ma urmareste asculta la usa, ma termina psihic, e mult de spus, el nici nu si-a dorit copiii, imi platea pensie alimentara dar nu ai cum in acea perioada sa cresti doi copii cu un milion doua sute cat imi dadea,(trec peste asta) fetele sau facut mari au plecat departe au facut ceva bani mi-au platit unele datorii de care stiau dar nu le-am spus tot de frica, acum ele sunt departe dar s-au schimbat f mult, imi vorbesc foarte urat, parerea mea e ca nu ma iubesc deloc, au uitat cand erau langa mine si eu am facut ce am putut pt ele in acele conditii, da ele lupta acum pt ele sa aiba o viata mai buna decat ceea ce le-am oferit eu, (au 23 si 27) cea mica are un prieten cu care sta am fost pe la ea dar si acolo tipete, vorbe urate, parca ii stateam in spinare, probabil ca eu am gresit undeva, mai ales ca si la servici nu prea sunt agreata, incerc sa fiu corecta si cinstita, incerc sa fiu buna, dar probabil ca eu sunt cea vinovata, daca o lume intreaga iti spune ca esti nebuna trebuie sa crezi, simt ca nu mai pot, m-am izolat de lume si nu stiu ce pot face, simt ca ma lasa puterile, simt ca nu mai rezist.......nu stiu voi a-ti inteles ceva din viata mea? Nu sunt nebuna si inca nu sunt depresiva, dar simt ca nu mai rezist

doar eu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anca Banu spunea...

Este foarte greu satreci prin ce ai trecut tu sau mai bine dvs pentru ca imi puteti fi chiar mama. Va admir pentru puterea pe care ati avut-o sa va cresteti signura fetele si puterea pe care o aveti in continuare. Chiar daca un tata nu isi doreste copilul, cu sigunta sentimentul de mama e ceva profund si puternic si cred ca fiecare femeie care are un copil simte la fel pentru copilul sau si face tot ce poate sa il ajute. La fel a fost in si in cazul dvs. pentru ca v-ati crescut fetele cu greu si cu sacrificii si va stimez pentru asta, faptul ca ele acum au plecat departe sa isi faca un viitor, probabil sa isi asigure un trai mai bun nu este de condamnat ci de apreciat pentru ambitia pe care o au. Faptul ca va simtiti data la o parte este datorat faptului ca ele s-au desprins de dvs si isi intemeiaza separat familia lor din care dvs nu ar trebui sa lipsiti. De multe ori parintii isi doresc ca si copiii lor sa ramana o vesnicie la casa parinteasca pentru a-i sti in siguranta, aproape de ei. Insa de multe ori copiii vor sa-si ia zborul, sa cladeasca ceva a lor uneori departe de cuibul de acasa iar de aceea de multe ori parintii se simt respinsi pentru ca nu mai fac parte din viata copiiilor lor asa cum faceau parte inainte sa paraseasca casa parinteasca. In aceasta situatie sunt si eu si am avut discutii asemanatoare cu parintii mei pentru ca incerc sa cladesc un cuibusor doar al meu iar parintii se simt uneori neglijati. Imi iubesc parintii si ii respect pentru tot ce au facut pentru mine chiar daca mi se intampla destul de des sa uit sa ii sun sau sa fiu foarte ocupata si sa nu pot merge pe la ei. Cred ca acelasi lucru se intampla si cu fetele tale si probabil de aceea ai acest sentiment ca nu te mai iubesc.
Nu cred ca greseti nicaieri ci doar trebuie sa iti gasesti o activitate doar pentru tine, care sa iti faca placere sa o faci si sa treci mai usor pentru timpul liber pe care il ai. Trebuie sa nu te mai invinuiesti pentru tot ceea ce se intampla in jurul tau, poate nu tu esti problema ci cei din jurul tau au o problema. Te-ai gandit sa iti refaci viata? Sa traiesti si alta viata decat o viata plina de suferinta pe care ai trait-o pana acum?

Anonim spunea...

Draga Anca, eu am 12 si am probleme cat pentru o viata. Parintii ma silesc sa fac tot de nota 10 , sa merg la olimpiade ,sa iau punctaje foarte mari la orice , pe scurt sa fiu perfecat. M-am saturat la scoala sunt torturata zilnic de majoritatea colegilor, imi vine sa plang de nu mai pot din orice. Uneori simt de parca sunt blestemata sau nu mai am speranta si vreau sa mor. Nici parinti nu ma pot ajuta. Si toata lumea isi bate joc de mine deoarece am 45 kg, dar am putina grasime pe mine. Ce sa ma fac?

Anca Banu spunea...

Draga mea, eu de cand ma stiu a fost mai grasa, plinuta cum imi place mie sa spun. Si eu am patit ce spui tu, sa-si bata colegii joc de mine, sa aud vorbindu-se pe la spate si multe altele. Insa modul in care ma simteam eu ma facea sa trec mai departe cu capul sus. Daca reusesti sa iei numai de 10 este pentru ca poti si iti doresti, asta nu este un fapt rau ci din potriva. Gandeste-te ca sunt copiii care isi doresc acest lucru si nu reusesc.
Din punctul meu de vedere ar trebui sa comunici mai mult cu mama sau cu tatal tau, de cine esti mai apropiata. Este foarte important sa le spui cum te simti si sa le ceri ajutorul. Poate ei nu stiu exact ce simti si poate se gandesc ca si tu iti doresti acelasi lucru ca si ei.
Cat despre kg pe care le ai in plus, conteaza foarte mult cum te simti tu cu tine insuti. Daca esti complexata ca esti mai grasuta, cei din jurul tau simt asta si te trateaza ca atare. Daca tu esti multumita cum arati si nu consideri asta un deavantaj ai mai multa incredere in fortele tale si vei transmite asta si mai departe. Oricum, unii copiii sunt rautaciosi si nu ai cum sa schimbi asta. Trebuie sa nu bagi in seama toate rautatile si sa incerci sa practici si un sport. Iti va fi cu siguranta de ajutor! Astept vesti de la tine!!

Anonim spunea...

am 25 ani si efectiv am ramas fara directie in viata mea,sunt total dezorientatai simt o frica enorma de viitor:m-am despartit de prietenul meu cu care am stat 9 ani,sunt intr-o tara straina si de luni de zile incerc sa-mi gasesc de lucru,fara rezultat.parca orice iluzie cat de mica mi se spulbera,parca merg contra vantului si faptul ca nu exista nicio garantie ca exista un final la starea asta,ma inebuneste.cum sa traiesc fara minima motivatie?am citit zeci de carti de psihologie pt a ma ajuta,dar efectiv nu am nicio baza de la care sa incep...sunt absolut in intuneric.iau pastile contra anxietatii,dar nu pot sa iau pt totdeauna.
orice sfat,numai prin faptul ca vine de la o persoana...e binevenit.

Anonim spunea...

buna ziua am 22 de ani si nu stiu ce sa mai fac mama mea a luat bani de camatari si eu am platit 10.000 de lei acum a luat iar si am platit 3000de lei acum a luat fratele meu si trebuie sa dea 2000 lei chiar nu mai stiu ce sa fac am ajuns la disperare nu stiu ce sa mai fac si incotro so iau

Anca Banu spunea...

Ai exact varsta pe care o am eu...25 de ani. Este o varsta minunata in care consider ca ai ajuns la o maturitatea si la un alt mod de a gandi lucrurile. Desi te-ai despartit de prieten cred ca ai puterea sa mergi mai departe. Desi spui ca nu ai nici cea mai mica motivatie eu cred ca in fiecare dintre noi exista un motiv pentru care suntem pe acest pamant. Nu cred ca in viata conteaza cate carti de psihologie citesti daca nu intelegi sau nu descifrezi mesajul pe care acestea il transmit. Mai degraba incearca sa vorbesti cu cineva care iti este apropiat, sa comunici, sa incerci sa iti spui pasul si ceea ce te framanta. Cred ca doar comunicand vei putea sa realizezi ca, des este greu acum, viata merge inainte iar tu trebuie sa fii pregatita sa infrunti viata si sa treci peste greutati. Consider ca ar fi bine sa discuti cu un psilog, cu un terapeut si sa urmezi cursul. Nu stiu cine ti-a prescris medicamentele insa trebuie sa gasesti alte metode de a scapa de anxietate si de nesiguranta. Nu stiu in ce masura eu te pot ajuta decat cu o vorba buna si sa-ti fiu sufleteste aproape!!

Anca Banu spunea...

Este cu adevarat o problema atunci cand ajungi sa apelezi la camatari. Mie si de a banca imi este frica sa iau bani imprumut pt ca banciletot un fel de camatari sunt dar legali, sub o alta forma. Sincer cred ca ar fi bine sa faci tot posibilul sa incerci sa restitui banii sau sa ajungi la o intelegere de comun accord cu acestia si pe viitor sa eviti camatarii pentru ca sunt, cred eu foarte periculosi!!

Anonim spunea...

am 23 ani am scris si mai sus ...am vb despre o sarcina si un inselat ..........anonim........au trecut 4luni pe 1 octombrie m am impacat cu el ,nu sunt insarcinata am fost la medik pana akm o saptamana am avut o relatie de invidiat akm totul vad k se intorace in trecut el nu se va schimba niciodata....a aparut iar neincrederea minciuna inselatul ....mai bine taiam rau de atunci din radacina cu cat am continuat atat imi este mai greu....acum lucram aman2 in ac domeniu si la servici el ma trateaza cu indiferenta imi este asa de greu sa merg la servici in momentul de fata sunt la servici simt o furie ca nu am cu cine vorbi desore problemele mele el imi arata o indiferenta ff mare el considera ca ne am despartit ca l am tinut prea din scurt dar eu nu puteam accepta k in continuare sa miai existe si a 3 persoana in viata noastra:( acum scriu de la birou el este in acelasi birou cu mine isi face niste dosare intre noi totul este o linste f mare o indiferenta totala in mine este o durere k pana acum cateva zile eram ceva pentru el si acum nu mai sunt absolut nimik stau langa el il privesc si vad cum nu il intereseaza.......nu ma pot concentra asupra muncii sunt deprimata uneori cand i au niste declaratii imi este ff greu sa gandesc stiu ca trebuie sa ma concentrez asupra servikiului dar nu pot imi este greu ca este langa mine 12- 24 12 -48,,,am incercat sa vorbesc cu seful meu sa fac schimb de tura mereu cu cineva dar nu vrea ....serviciul este serviciu stiu ca trebuie sa lass problemele aksa
imi este foarte greu erau atat de multe viste mintea frumos vorbesm de casatorie:(:(:(:(sunt deprimata

Anonim spunea...

pfff..toata lumea vorbeste de tristete de inselat de minciuni.....traim intr-o lume lina de minciuni eu am avut o relatie pana acum o saptamana a fost o relatie de lunga duratA tot ce ma doare akm e k ma scos pe mine vinovata pentruCAnuam facut urasc minciuna si inselatul :(:(:(ma simt f deprimata trista simt ca nu mai vreau sa traiesc nu am motive sa ma trezesc dimineata era totul asa de frumos pana intr-un moment knd el a considerat ca sunt posesiva tot ce am facut in relatia asta am facut din iubire si a ne fi bine in relatie nikiodata nu am vrut raul relatiei m a facut sa ma simt vinovata de ceva ce nu am facut stiu ca reprosandu ne mereu cate ceva dar ma doare f tare felul cum am pierdut l am mai iertat acum ceva timp si am continuat s il iert si stiu ca acum dk el ar fi vrut sa ne impacam l as fi iertat iar pt indiferenta lui numai pt a fi o clipa cu el ma inteleg foarte bine cu familia lui ii iubesc si ma iubesc foarte mult eu nu vreau sa ii pierd si pe ei:(:(:(de ctv zile in viata mea s--a asternut o nepasare tot ce se intampla in jurul meu nu ma intereseaza:(:(l am tot cautat sa ii explic cum stau lucrurile nu vrea sa vada nimik asculta doar ce spun prietenii lui....de 2zile nu l am mai cauatt delok si asa voi continua pentru ca nu vad niki un motiv de impacare se lasa orbit de tot nu exsta delok incredere de ce toata lumea knd ar fi trebuit sa fie ferikita de sarbatri toata lumea se desparte tot e trist in viata mea totul e negru nu mai ma intereseaza absolut nimik il iubesc ff mult dar ma doare indiferenta lui de ce totul in jurul meu este tristete lacrimi de ce acum de sarbatori cea mai mare teama o am de singuratate si de ctiva ani am fost singura in preajma sarbatorilor anul aceste knd zambeam cand nu stiam ce e singuratatea iar sunt singura mi e teama de mine seara de seara stau si plang sperand k ziua urmatoare sa ma impac cu el imi este tare greu mi e foarte dor de el:(:(:(:nu sunt intr o stare buna si mi e teama de depresia in care sunt

Anca Banu spunea...

Pentru Anonima de 23 de ani...intr-adevar este o situatie deificila tinand cont ca lucrati in acelasi loc. Cu suguranta te simti aiurea cand il vezi si iti aduci aminte de toate clipele frumoase insa atunci cand el te trateaza cu indiferenta trateaza-l si tu la fel. Barbatilor le place cand femeia umbla dupa ei, se simt in centrul atentiei si simt ca detin controlul. Cred ca ar trebui sa il trateze la fel cum te trateaza el pentru ca nu merita altceva. Nici acum nu este tarziu sa tai raul chair daca nu de la radacina. Tu ai avut intentii bune, ai mai incercat o data sa fie bine insa nu a fost sa fie....poate asa este scris sa fie. Nu este un capat de tara desi va fi foarte greu. Ar fi bine sa incepi sa iti cauti alteceva de munca, sa nu incerci sa te agati de faptul ca lucrati impreuna macar sa il vezi, sau sa stii ce face..nu te mai lega de acest lucru.Cat legat de casatorie, ai toata viata inainte sa te gandesti la casatorie!!!

Anca Banu spunea...

Pentru anonima cu mesajul de pe 13 dec.....este foarte greu cu minciuna si apare la tot pasul..si eu sunt satula de minciuni si daca este ceva ce urasc cel mai tare este minciuna. Dupa o despartire este normal sa suferi si sa te simti singura. Insa trebuie sa faci ceva pentru tine...doar pentru tine...mergi la plimbare, sau fa ceva care iti face tie o mare placere..uite-te la un film, citeste o carte, mersi la salon si rasfata-te, mergi si cumpara un lucru pe care ti-l doresti de mult..petrece timp cu tine insuti si bucura-te de tot ce te inconjoara!!
Acum de sarbatori depresia este des intalnita si mai profunda deoarece specificul sarbatorilor este acelsa de apetrece impreuna alaturi de cei dragi.Petrece sarbatorile alaturi de familia ta, impreuna cu prietenele tau sau alaturi de cine te simti tu bine!! Si nu uita....mereu exista un motiv pentru care sa ne trezim desi poate se intapla sa nu fim constienti de existenta lui. Toti avem pus ceva deoparte!!!

Anonim spunea...

anonim 13dec ..nu am cu cine nu am familie.....si prietenele mele s au indepartat de mine din vina iubitilor cu care au fost le au indepartat de mine pfff sa schimb serviciul in MAI nu e asa usor am incercat

Anca Banu spunea...

Intr-adevar..nu e usor dar nici imposibil dupa parerea mea. Trebuie sa te distantezi de el si sa te preocupe serviciul . Incearca sa lasi problemele acasa iar la servici sa iti vezi de probleme de acolo. Gaseste ceva care sa iti placa si care sa iti umple timpul. Fa ceva ce iti place si bucura-te de acel lucru!! Este greu dar nu uita ca trebuie sa mergi mai departe si sa lupti.

Anonim spunea...

iubesc un barbat de mai bine de 3 ani ce e naspa e k e insurat si nevasta lui asta incep sa cred dar sta cu el de faza cu bani si copii sincer am incercat de multee ori sa ma despart de el am incercat sa imi fac si alte relatii dar mereu apare el sau face in asa fel sa dispara totii de langa mine il iubesc enorm si imi doresc sa renunt nu vreau sa fac rau copiilor sau nevestei nu vreau sa ranesc pe nimeni de ce nu putem sa renunt de ce iubesc enorm cu inima si in gand am doar kt rau facc am avut multe prb nu pot sa zil k el e cu mine rau am vazut k ma iubeste cred doar sa nu fiu o obsesie pt el , ce e rau k stie kat de mult il iubesc si ca nu ma pot abtine sa il refuz si e foarte grav pt mine dar nu pot:(((( am pierdut mult in viata din cauza lui , prieteni distractie , ma simnt o femeie singura dar legata de maini si el are cheia , ma gandesc sa plec din tara k sa pot scapa de el voii suferii k nu sunt cu el dar ma ajuta pt vitoorr nu pot sa imi gasesc forta si oferta sa plec cu toate k imi doresc as fi plecat poate de mult dar ma tin si ai meii eu ii tin pe banii sunt bolnavi cu prb si nu le ajung bani nici de pastile , sunt disperata am o luna de cand nu mai lucrez si sunt distruza nu mai pot gandi limpede sau clar la ce sa facc ma simnt ca un peste in cusca pe uscat si vad la distanta apa sau cred k vad

Anca Banu spunea...

Ai incercat sa vorbesti cu el de ce te framanta? Ati discutat despre viitorul vostru ca si cuplu? Din cate am inteles, tu mereu ai incercat sa termini relatia insa el nu doreste acest lucru....nu ar fi bine sa discutati despre situatie si sa luati o decizie care sa fie bine si pentru tine si pentru el? Copiii sunt la mijloc insa impreuna puteti fi alaturi de copii....e o situatie dificila si cred ca discutiile sincere v-ar face un bine!!

Anonim spunea...

azi ia scris un mesaj sa se gandeasca bine la ce vrea si sa vb knd crede k e in stare' prima zi de craciun am zis k urasc sarbatorile k mereu sunt singura si toata lume iti ureaza sa fii iubita si fericita si atunci realizez kt de rauu ma simnt ma doaree sufletu il iubesc enorm dar nu mai vrea sa o duc asa e mai bine sa se gandeasca ce vrea , e naspa k iam zis acum de craciun dar acum poate vede si el realitatea cum eu am fost singura asa sper sa vada asta sincer sunt cu sufletuu in manaa mi,e si teama sa dau msj asta e de 10 pagini pe care vrea sal trimit si simnt cu mi se scurgee viata dar cred si imi dorec orce ar fi sa fie ceva bun si sigur pt mine ori cu el ori singura dar macar stiu drumu meuu de acumm imi dorec sa am forta sa trec peste orceee ms multttt si iti urez un CRACIUN FERICIT CU CEI DRAGI SI SA FII IUBITA.MULTA SANATATE LA TOATA LUMEA

Anca Banu spunea...

Multumesc frumos de urari!! Eu iti doresc tie multa forta si tarie sa treci peste aceste momente!! Voi astepta sa fii fericita pentru ca meriti!!

Anonim spunea...

am trimis msj pe 26 seara si iam zis sa gandeasca k eu vreau ori mai mult cu el ori renunt pana acum nu am primit nici un semn de la ell si TACERE E UN SEMN , sta in cta si am vb cu fratele meu care e in tara la 800km distanta de mine sa imi caute acolo de munca sa plec acolo sa stau o perioada , aici daca stau simnt k nu rezist deja mi'e dor de ell imi vine sa sun sa trimit msj incerk sa ma tin tare k sa pot face ceva pt mine sa stiu daca am un vitor cu el sau nu dar macar sa stiu ce drum am sinceri imi doresc sa plec din orasi pt faza cu el k daca il vad ma doare sufletuu si sufer mai mult asa acolo ma gandesc la el dar nu il vad sa imi fac mai rauu , dar pe o alta parte e naspa ca renunt la totii prietenii si acolo sunt singuraa dar cum e vb INCEP O VIATA NOUA ma doaree tot corpu simnt cum se rupe sufletu in mine , si mie frica sa nu ma caute exact knd trebuie sa plec ma distrugee k sunt prea la pamant cu multe prb k asa ee viata nu e doar o prb la mine cate 10 pe zii ma simnt fara putere ,pt asta am loat deccizia sa plec sa ma pot pune pe picioare sufleteste sa ma linistesc sa pot fiu eu cea puternicaa si nebuna , nu am crezut ca de la iubire ajungi sa fii cel mai slab om dar traiesc acum si sper sa trec sa incep un al capitol in viata , mi-as fi dorit cu el dar daca nu e in stare sa hotarasca eu nu mai pot ma distru 3 anii din viata mea SPERR SA AM NOROK IN VIATA MACAR ACUM SA POT INCEPE O VIATA NOUA SI MAI BUNAA SI DOREC LA TOATA LUMEA SA FIE CAT MAI TARE SI SINCERA PUPICI SI MULTA SANATATE ITI MULTUMESC ENORMM MAI AJUT SI IMI PLACE SA VB CU TINE MS PUPICII SI MULTA FERICIRE

Anca Banu spunea...

Scuze ca nu ti-am mai raspuns insa am cam fost plecata de acasa..si nu prea am putut intra. Iti doresc un am nou plin de impliniri si mult noroc, iti doresc multa putere interioara si credinta in fortele proprii!! Imi poti scrie pe email ancabanu_psiho@yahoo.com daca vrei sa mi vorbim! Ma bucur ca ai puterea sa mergi mai departe!!

Anonim spunea...

anca am nevoie de ajutorul tau nus un id de mess unde putem vb si imi poti rasp mai repede.......te rog

Anca Banu spunea...

In mesajul de mai sus ai adresa mea de e-mail..astept sa imi scrii

Anonim spunea...

am 15 ani si nu ma mai pot intelege deloc cu parinti din cauza la scoala la atitudinea mea de la ore ma cearta. plus ca sunt de un an is belgia si nu imi este usor; de cateva luni am in minte sa fug de acasa. ce pot sa fac? nu mai suport

Anca Banu spunea...

Cred ca pentru tine este foarte dificil sa mergi la scoala intr-o tara straina. Stiu ca poate ar fi mai usor sa fii in tara ta insa trebuie sa te gandesti la ce avantaje ai ca urmezi o scoala acolo: vei avea mult mai multe porti deschise si un viitor mult mai bun. Cat despre conflictele cu parintii fiecare dintre voi trebuie sa il inteleaga pe celalalt si sa te gandesti si tu cum ar fi sa fii in locul lor. Trebuie sa discuti cu ei deschis si astfel se pot rezolva diverse conflicte. Nu trebuie sa fugi de conflicte ci sa incerci sa le rezolvi!!!

Anonim spunea...

Buna Anca am 20 de ani Ma numesc Lacramioara ..nu stiu cum sa incep nu stiu sa ma exprim tocmai bine pentru a ma intelege dar cu toate astea voi incepe povestea mea.In Urma cu 26 de ani sau cunoscut parintii mei..nu a durat mult si sau casatorit..primind astfel si un apartament cu 3 camere in brasov..imediat dupa a aparut si sora mea ..odata cu ea au aparut si neintelegerile dar au mers mai departe ..dupa ce mam nascut eu insa nu se mai intelegeau deloc si au fost nevoiti sa divorteze.Divortand tata a primit 2 camere din apartament iar mam numai una fiind incredintate si ftele amndoua la mama..dar tata a reusit sa o ia pe sora mea de langa noi.A incercat de nenumarate ori prin lege sa o recastige dar fara nici un rezultat.Dupa cativa ani mama a intalnit pe un domn cu care nu sa casatorit dar cu care ma putea creste pe mine.Tata la randul lui a cunoscut pe cineva cu care sa convietuiasca insa femeia aceea ia sucit mintiile facandul sa imprumute de la banca o suma de bani pe care a girato cu partea lui de apartament in care am ramas eu si mama si concubinul ei.Bineinteles ca nu a platit si a trebui sa-si vanda partea unei femei care la randul ei a adus chiriasi.Am suferit mult de pe urma acestei greseli ..nu e placut sa stai cu straini in casa ..ei in 2 camere iar noi 3 in una..In plus de asta concubinul mamei...tata cum ii spun eu pentu ca tin la el foarte mult,a inceput sa bea sa nu mai aduca bani in casa..Mama si-a pierdut locul de munca deoarece fabrica unde lucra sa desfiintat.Ma ingrijoreaza faptul ca mama are momente de nebunie refuza sa creada ca au fost vandute camerele ,tipa ,urla ca nu mai suporta,plange mereu dupa sora mea ca nu a avuto aproape si o inteleg dar ce as putea sa fac eu pentru ea sa ii iau din suferinta sa nu ajunga sa faca vreo nebunie candva ,...Singurul ajutor si sprijin ii sunt eu ..Dar nici eu nu mai sunt aproape de ea mam mutat la prietenul meu cu care posibil sa imi petrec restul vietii.Am scris povestea mea pentru a-mi da un sfat si pentru a ma descarca.Multumesc!

Anca Banu spunea...

Ai avut o viata care mereu te-a pus la incercare insa ai fost mereu alaturi de mama ta. Acum cand incerci sa iti croiesti propriul tau drum te macina sentimentul de vinovatie ca nu mai esti alaturi de ea fizic insa sunt convinsa ca sufletul tau este alaturi de ea. Este greu pentru ea schimbarea ca ai plecat insa trebuie sa se gandeasca la binele tau si la viitoarea ta familie. Este important pentru tine sa mentii o relatie stransa cu ea atat telefonic cat si prin vizite si sa ajuti atunci cand are nevoie de tine si in masura in care o poti tu ajuta.
Ma bucur ca ai avut puterea sa treci peste toate greutatile si iti urez mult succes in continuare!

Anonim spunea...

Buna ANCA sunt Lacramioara cea cu povestea imi mutumesc de sfat ,si ma adresez din nou tie pentru a ma ajuta din nou cu un sfat .Iti spuneam ca mam mutat la prietenu meu cu care sunt de 6 ani dar nu ma astepatm sa apara si anumite probleme cum ar fi neintelegeri cu mama lui care are de spus mereu ceva si mereu se baga in discutiile noastre are mereu ceva de adaugat.Iam propus prietenului sa ne mutam inchirie deoarece amandoi muncim si avem un salariu bunicel dar nu vrea imi spune ca nu vrea sa plece din casa lui ca daca pleaca nu se mai intoarce si nu ar vrea sa stea toata viata in chirie.Mereu ii ia apararea si pe mn nu ma asculta deloc ,am indurat am lasat de la mn de multe ori dar eu mam saturat de povestea asta iar dupa toate astea mai apare si mama la noi pentru a ne indemna sa ne casatorim cat mai repede sa nu mai stam asa ca rade lumea.Nu mai stiu ce sa fac ma gandeam sa plec in chirie singura iar daca ma iubeste asa mult precum spune va veni poate dupa mn.Ce spui?E bn ce fac?Ce sa fac in cazul acesta.ms mult de ajutor

Anca Banu spunea...

Buna Lacramioara! Atunci cand parintii intervin in relatiile copiilor si nu le respecta nu e un lucru bun. Din ce spui tu, prietenul tau ii permite mamei lui sa intervina intre voi si sa faca sa te simti tu prost. Ai discutat cu el ceea ce simti? Stie ca te deranjeaza ca ii ia apararea mamei? Intai ar trebui sa porti o discutie serioasa cu el in aceasta privinta iar apoi sa iei o hotarare. Daca el nu ia atitudine fata de mama lui si nu iti acorda tie intaietate si vei fi mereu pe locul. Poate ar fi bine sa discuti si cu mama lui si sa ii spui sincer ce simti. Iar daca vei lua hotararea sa pleci si sa ii dai un ultimatum lui, trebuie sa fii constienta ca el poate veni dupa tine sau poate ramane acasa cu mama lui.

Anonim spunea...

Am 25 de ani si nu ma vad 26. sunt luni de cand nu am mai iesit din casa si nu stiu cui/unde sa cer ajutor.

Anca Banu spunea...

Crde ca trebuie sa vorbesti deschis cu cineva ce te framanta si care sunt motivele pentru care ai ales sa te izolezi. Ajutor vei primi daca vei cere si daca il vei accepta! Trebuie sa gasesti un psiholog/terapeut apropape de tine la care sa poti merge si cu care sa discuti problemele pe care le intampini! Cu siguranta te va ajuta sa treci peste aceste clipe dificile din viata ta!

Anonim spunea...

Am fost si la psiholog si am ajuns la concluzia, cu el, ca trecutul ar avea o parte din vina. Chestie pe care o stiam deja. Am incercat sa ma deschid si la preteni, dar de fiecare data subiectul a fost schimbat cu un altul mai amuzant, lasandu-mi impresia ca nu ma pot ajuta cu un sfat clar.
Un lucru pot sa il spun sigur. Nimeni nu te poate ajuta mai mult decat...tu(insuti). Si totusi, nu reusesc sa imi gasesc acel sprijin pe care sa ma pot baza.

Anca Banu spunea...

Bineinteles ca noi prin puterea noastra ne putem ajuta. Incercam sa vorbim cu prietenii ca sa ne descarcam, sa auzim o parere, insa puterea sta in noi. Cred ca ar trebui sa fii mai pozitiv, sa vezi partea buna a lucrurilor si faptul ca ai facut un pas inainte. Poti incerca sa faci lucruri care iti plac tie si DOAR pentru tine (sa citesti o carte, sa vezi un film, sa iti cumperi ceva deosebit), sa faci un lucru care ti-l doresti de mult timp. Trebuie sa pornesti de undeva si sa ai incredere in fortele tale interioare!!

Petronela spunea...

Buna ziua, sunt din Bucuresti, ma numesc Petronela si vreau sa va povestesc f pe scurt ce mi s-a intamplat... am fost cu un baiat (la 16 ani) m-am culcat cu el si ne-am mutat la el acasa unde am ramas si insarcinata, acum am o fetita minunata, doar ca... baiatul de care eram indragostita pana peste cap m-a mintit si in scurt timp a ajuns la inchisoare, dupa o cearta monstru cu mama acestuia(pretextul discutiei fiind unul stupid...cum ca sotul ei m-ar placea si vice-versa) batuta de ea m-am intors la bunica materna care ma crescut de mica acasa... si de aici cosmarul si lupta mea interioara cu mine insami se adanceste din ce in ce mai mult deoarece bunica mea nu o duce foarte bine cu banii si eu si mai prost decat ea ma descurc... ma chinuie gandul ca intr-o zi nu o sa mai am acoperis deasupra capului, datoriile bunicii find peste 1000 de euro, o suma enorma care nu am cum sa o strang cu o alocatie de 800 de ron din partea fetitei (pe o perioada de 1an) Of... ajutati-ma dati-mi un sfat ce ar trebui sa fac...In prezent sunt eleva in cls a 12-a iar in timpul liber ma ocup de fetita mea... tin legatura cu tatal fetitei la telefon doar deoarece el este inchis si acuma

Anca Banu spunea...

Buna Petronela! In primul rand as dori sa iti gasesti puterea in interiorul tau si sa mergi mai departe. Treci prin clipe grele insa cred ca esti o persoana puternica si va vei invinge si aceste greutati. Felicitari pentru ca nu ai renuntat la scoala, este foarte important sa termini liceul si de ce nu sa mergi mai departe. Nu ai spus nimic despre parintii tai insa cred ca bunica te ajuta foarte mult. Daca ai sprijinul ei in cresterea fetei ai putea sa cauti un job part-time si poate asa vei trece peste greutati! Iti doresc sa gasesti puterea sa treci peste aceste clipe dificile si sa lupti pentru tine si pentru fiica ta. Poate in viitor partenerul tau va reveni alaturi de voi si veti forma o familie si sa va ajutati si sprijiniti reciproc!!

maly spunea...

buna ziua ,numele meu este mihaela si am nevoie disperata de ajutor.acum 2 ani am venit in italia la munca,am lucrat pe la batrane dar fara acte,in urma cu catev aluni am fost diagnosticata cu cancer de col uterin,am facut sedinte de chimioterapie,a urmat operatia,iar acum urmeaza alte tratamente de radioterapie.totul ma costat foarte mult,eu miam pierdut locul de munca si sotul meu la fel din cauza faptului k eram tot timpul prin spitale si eu nu puteam fi lasata singura.acum sunt fara servici iar sotul lucreaza pe unde apuca.nu cer mila nimanui nu vreau pomana vreau doar ca cineva sa ma invete sa fac ceva util de acasa cum af fi crosetat,confectionarea de diverse obiecte,vreau doar sa pot munci sami castig banii.numi pot lua un sevici deoarece operatia este recenta si sunt inca sub tratament di nu ma accepta nimeni.va rog sa ma ajutati invatatima sa fac ceva util.adresa mea de email este maly2008m@yahoo.com astept ideile voastre.va multumesc

Anonim spunea...

Sunt casatorita de 2 ani si am o o fetita,pe care o ador...de o saptamana sotul meu isi doreste sa ne mutam in apartamentul parintilor lui,la 250 de km de locul unde mi-am crescut copilul...eu cu socrii mei nu ne vorbim,am avut probleme,ei nici macar cu fetita noastra nu au o relatie...acum ma vad nevoita sa ma mut la mama cu copilul deoarece nu-mi doresc sa ma mut acolo...sotul meu a decis sa plece si asa am ajuns sa mergem la notar sa divortam...simt o durere ingrozitoare,ma simt vonovata ca imi privez copilul de a creste si alaturi de tatal ei,dar nu am puterea de a mai trece inca o data prin ce am trecut cand am stat in apartamentul lor...nu-mi doresc sa-mi pierd casnicia,desi nu e perfecta,dar nici sa plec...sunt o mama ingrozitoare daca nu vreau sa imi duc copilul in acel mediu?fetita mea a crescut in casa parintilor mei si ii stie doar pe ei ca bunici,si plange daca nu ii vede o zi...cum as putea eu sa o rup din mediul in care a crescut si sa o duc intr-un loc necunoscut?regret doar ca sotul meu nu vede aceste lucruri,si ma acuza ca sunt rea si nu il iubesc daca nu fac ca el...am sufletul frant,dar incerc sa fiu tare pentru copilul meu,desi nu stiu cat o sa mai pot...

Anonim spunea...

Buna ziua
Doresc sa vorbesc cu dumneavoastra,avem nevoie urgenta de ajutor.
Va rog Domnisoara Anca Banu
Daniels_36_hd@yahoo.com

Anca Banu spunea...

Scumpa mamica, daca ai luat aceasta hotarare sunt convinsa ca ai facut ceea ce iti este tie bine si fetitei tale. Atata timp cat ai preferat despartirea in loc sa te muti inseamna ca s-au intamplat destul de multe lucruri si nu iti doresti sa mai treci prin ele, si nici fetita ta. Cat despre sot nu inteleg de ce aceasta determinare, te-ai gandi ca o fi si dorinta socrilor iar el este influentat? Nu cunosc multe detalii insa din ceea ce mi-ai spus tu, te admir pentru curajul si devotamentul pentru copilul tau si faptul ca ii doresti binele si nu vrei sa treaca prin ceea ce ai trait tu mai demult langa fosti tai socri. Se intampla des ca bunicii din partea mamei vor fi mai apropiati fata de nepoti decat cei din partea tatalui desi nu ar trebui sa se intample asa.
Tot ce pot sa spun este sa fii puternica pentru copilul tau si sa nu regreti hotararea luata deoarece asa crezi tu ca este mai bine iar de multe ori avem nevoie sa credem in ceva, sa ne dorim ceva pentru a lupta mai departe!!

Anonim spunea...

buna ziua!
mi-a luat ceva timp pana m-am decis sa scriu,nici nu stiu cum sa incep :(
sunt casatorita din 2008...pana in prezent am avut si suisuri si coborasuri in ceea ce priveste relatia mea cu sotul meu!intr-o perioada chiar am ajuns la divort(asta e alt subiect),de fapt eu vreau sa ajung la faptul ca m-am ingrasat foarte tare :( de la 60 de kg am ajuns la 95kg(din 2008 pana in mom de fata,vreau sa precizez ca am avut si probleme cu glanda tiroida)in ultima perioada viata sexuala a noastra aproape nu mai exista :( nu il invinovatesc deloc pe sotul meu :( imi si spune ca nu mai sunt sexi deloc :( eu stiu asta si vad :( si incerc sa schimb lucrul asta dar pe zi ce trece e tot mai greu :(( nu stiu ce sa fac,nu stiu de unde sa incep,de fiecare data cand am tentative de slabit ma ingras :(

Anonim spunea...

Buna ziua...nu stiu prea bine cu ce sa incep,dar voi incerca prin a va spune ca numele meu este Magda,am 28 ani,lucrez,dar am nevoie de ajutor.Parintii mei au divortat cand aveam doar 6 luni,am crescut fara dragostea unei mame pt ca aceasta nu m-a vrut,tatal meu era mai mereu plecat;practic am stat f mult cu bunicii....acum 5 ani tatal meu a decedat si de atunci nu imi gasesc linistea...am un prieten de multi ani si ma ajuta f mult,dar mai mereu sunt depresiva.Prieteni nu prea am pt ca sunt o persoana prea sincera si nu suport prefacatoriile care ma inconjoara;mereu spun ce gandesc si am remarcat ca oamenii nu agreaza astfel de persoane....Ideea este ca imi doresc f mult sa pot sa imi gasesc linistea interioara si sa reusesc sa am mai multi oameni langa mine...Am nevoie de un sfat sincer.

Anonim spunea...

Buna Anca...Am 22 de ani,ma numesc Loredana...daca la varsta asta ma gandesc la probleme,inseamna ca am nevoie de ajutor.
De 1 an de zile stau cu un baiat in comcubinaj...credeam ca o sa fie bine si frumos...dar de fapt aceasta ''fericire''(nu mai stiu cum sa o numesc)ii opusul acestui cuvant.
Nu stiu ce sa fac...uneori vreau sa plec la parinti mei,alteori nu vreau si la parinti mei este o situatie dificila...ieri seara mam plimbat singura, mam pus pe o banca
,ma gandeam si plangeam.
El este mai impulsiv,ma mai minte ''frumos''(in legatura cu banii),vorbeste urat cu mine cand se enerveaza,sunt si eu incapatanata,dar tot mai las de la mine.Ajuta-ma...da-mi te rog un sfat...nu am cu cine sa vb...nici o prietena de-a mea nu stie...nu am curaj

Anca Banu spunea...

Draga mea, "casatoritadin 2008" pentru ca nu iti stiu numele, cunosc foarte bine situatia in care esti pentru ca si eu am avut si am mereu probleme cu greutate si am si probleme cu glanda tiroida. Ai nevoie de multa ambitie si perseverenta in lupta cu kilogramele...si eu am perioade cand slabesc iar apoi ma ingras..nu ma mentin la o anumita greutate. Ceea ce este esential este sa te pui in valoare si atunci cand esti grasuta, sa stii cum sa iti abordezi sotul, sa il provoci, sa il stimulezi. Totul tine de cata incredere ai in tine si cum te simti in pielea ta!! E normal daca nu te apreciezi tu, cine sa te aprecieze? Asa ca uite-te in oglinda si admira ce vezi si incearca sa pui in valoarea ce ai iar sexul va veni de la sine!!!

Anca Banu spunea...

Magda, ai dreptate, uneori este bine sa spui ceea ce gandesti alteori este mai bine sa tii pentru tine, iti spun din propria experienta. Nu trebuie sa stie toata lumea ce gandesti pentru ca iti faci rau cu mana ta! Eu sunt de parere ca partenerul de viata trebuie sa iti fie si prieten si amant si confident si sa va sustineti reciproc in tot ceea ce faceti. Ai incercat sa faci ceva doar pentru tine? Ceva ce te face sa te simti bine? Eu cand am o pasa mai proasta, sau snt mai trista incerc ca imi fac un moft, ceva doar pentru sufletul meu cum imi place sa zic. Oare va functiona si la tine? Eu zic sa incerci pentru ca nu ai nimic de pierdut! Te pup

Anca Banu spunea...

Loredana, daca sunteti la inceput si deja simti ca nu mai poti eu spun sa iti vezi de viata ta si sa incerci sa fii cu adevarat fericita, dar altfel. Daca nu te simti ok in relatia asta, o poti termina si incerca altceva, nu trebuie sa faci conpromisuri pentru ca toata viata le vei face. Sau incearca sa comunici cu el, sa ii spui ce te deranjeaza, sa fii si tu mai malaebila, mai intelegatoare, sa gasitit o cale de mijloc insa cu eforturi din partea amandurora. Incearca sa repari ce e gresit in relatia voastra iar daca nu merge, asta e, mergi mai departe, insa sa fii convinsa ca ai facut tot ce puteai sa o salvezi fara sa ai regrete mai tarziu!!

Unknown spunea...

buna ziua.am 37 ani.trec printr-o perioada f dificila si nu stiu ce sa fac.as merge la psiholog dar nu am bani....simt nevoia sa vorbesc cu cineva dar simt ca nimeni nu ma va intelege,sau poate va rade de mine,poate ma va judeca gresit.locuiesc in italia,nu am servici,si chiar daca as gasi servici nu reusesc sa stau mult pt ca nimic nu imi convine,nu suport nimic si pe nimeni,nu mai mananc,am ajuns la 46 de kg,nu mai dorm....nu am prieteni si nici nu reusesc sa imi fac,nu am familie....am un tip aici care zice ca e de partea mea,dar pt el situatia e roz.are aici familie,are prieteni,are un serviciu stabil....o perioada mi-e bine cu el dar problemele mele revin mereu si sunt din nou depresiva.ma gandesc si la sinucidere dar mi-e f frica de moarte,asta e poate norocul meu.va rog sa ma ajutati macar cu un sfat,si sa nu ma judecati gresit.multumesc

Anca Banu spunea...

Draga Melania, de cat timp te simti asa cum mi-ai spus? Ai avut un servici? Ce iti place sa faci? Trebuie sa existe ceva care sa te atraga si sa-ti faca placere sa faci acel lucru. Eu am invatat ca uneori trebuie sa faci si ce nu iti convine pentru a supravietui si trebuie sa faci si compromisuri din acest punct de vedere. Cat despre starea ta interioara ar trebui sa vorbesti cu cineva, cu iubitul tau, cu cineva apropiat tie. Nu va intalniti cu pritenii lui? Nu iesiti la plimbari, distractii? Sau sa faceti ceva impreuna, sa ii povesti si lui ce te macina pe tine, poate asa te vei descarca si te vei simti mai bine.
Nu am eu puterea sa te judec sau sa te critic insa cred ca esti prea dura cu tine, si privesti lucrurile dintr-o perspectiva pesimista. Este greu sa iti dau un sfat, sa iti dau o solutie. Acest lucru trebuie sa vina din interiorul tau si trebuie in primul rand sa iti alungi gandurile negre. Dumnezeu ne-a dat o viata pe care trebuie sa o pretuim si sa o traim si cu bune si cu rele!! Trebuie sa gasesti puterea in interiorul tau sa treci peste aceste probleme, sa fii mai ingaduitoare cu tine in primul rand si cu ceilalti si sper sa ne auzim cu bine!!

Anonim spunea...

Buna,m-am saturat,ma simt singura si nu stiu ce sa mai fac,mama mea a plecat acum 2 saptamani sa cunosca un tip.Ptima saptamana vorbeam zilnic,insa in cea de-a doua saptamana a inceput sa o scartaie nu am mai vb decat luni si m-a mintit ca se intoarce,am ramas cu tatal meu,dar cu el nu ma inteleg prea bine,si toti prietenii mei care ci erau prieteni m-au tradat.Nu stiu in cine si ce sa mai cred,nu stiu ce sa fac..Sper ca ma poti ajuta.

Anonim spunea...

Buna am si eu nevoie de un sfat daca ma puteti ajuta? Eu mam cunoscu cu prietenul meu pe faceboo am pastrat legatura in fiecare zi el locueste foarte departe de mine , nu am apucat sa ne vedem fata in fata dar urma tot a incercat sa amine intilnirea cu motivul ca e ocupat cu munca. eu am pus foarte mult suflet pentru el si acum ma doare ca se poarta cam rece cu mine.ajutatima va rog

Anonim spunea...

buna ziua,situatia mea e foarte complicata si ar trebui sa va scriu pagini intregi!dar incerc sa fiu cat mai scurta.sunt intro relatie de 1 an si 4 luni,relatia fiind foarte ciudata ,de ce?la o luna de la relatie mia spus ca el nu vrea o relatie de casatorie ,ca el nu este pregatit pentru asa ceva!in momentul acela mi am spus ca suntem inca la inceput dar relatia a continuat in incapatnarea mea,gandidu ma ca il voi face sa ma iubesca!dar in tot timpu asta de relatie mereu ami spune ca el o sa plece ca nu vrea nimic cu mine,am uitat sa spun ca locuim impreuna!eu tin enorm la el ,dar el mai deloc!am fost plecata de sarbatori si el a adus pe altcineva in casa!iam spus de ce si mia spus ca au fost nevoile lui barbatesti ,ca nu e nimic mai mult!dar am vayut pe telefonul lui ca ai vorbeste cu iubita mea , mie dor de tine si asa mai departe!ce nu inteleg eu ,este ca ne facem planuri de viitor ,cum sa economisim,sa reusim sa ne luam o masina,sa dau eu de carnet etc. de ce ar sta un baiat cu o fata daca nu vrea nimic cu ea,nu o iubeste?asta este ce nu pot intelege!si nu stiu ce sa fac!va rog daca nu mam exprimat corect sau nu ma intelegeti sa ami spuneti si incerc sa va scriu in alte cuvinte sau mai deteliat!

adriana spunea...

buna ziua,situatia mea e foarte complicata si ar trebui sa va scriu pagini intregi!dar incerc sa fiu cat mai scurta.sunt intro relatie de 1 an si 4 luni,relatia fiind foarte ciudata ,de ce?la o luna de la relatie mia spus ca el nu vrea o relatie de casatorie ,ca el nu este pregatit pentru asa ceva!in momentul acela mi am spus ca suntem inca la inceput dar relatia a continuat in incapatnarea mea,gandidu ma ca il voi face sa ma iubesca!dar in tot timpu asta de relatie mereu ami spune ca el o sa plece ca nu vrea nimic cu mine,am uitat sa spun ca locuim impreuna!eu tin enorm la el ,dar el mai deloc!am fost plecata de sarbatori si el a adus pe altcineva in casa!iam spus de ce si mia spus ca au fost nevoile lui barbatesti ,ca nu e nimic mai mult!dar am vayut pe telefonul lui ca ai vorbeste cu iubita mea , mie dor de tine si asa mai departe!ce nu inteleg eu ,este ca ne facem planuri de viitor ,cum sa economisim,sa reusim sa ne luam o masina,sa dau eu de carnet etc. de ce ar sta un baiat cu o fata daca nu vrea nimic cu ea,nu o iubeste?asta este ce nu pot intelege!si nu stiu ce sa fac!va rog daca nu mam exprimat corect sau nu ma intelegeti sa ami spuneti si incerc sa va scriu in alte cuvinte sau mai deteliat!

Anonim spunea...

Aceasta este o zi foarte plină de bucurie din viața mea, din cauza ajutorul Doctor Zaza a făcut pentru mine, ajutându-mă să ex-mi înapoi cu vraja lui magic. Am fost căsătorit de șase ani și a fost atât de groaznic pentru că soțul meu a fost într-adevăr inseala pe mine și a fost în căutarea pentru un divorț, dar, atunci când am dat peste Doctor Zaza e-mail pe internet, i-am explicat situația mea să-l și apoi să caute ajutorul lui, ci a mea cea mai mare surpriză el mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și iată-mă acum sărbători pentru că soțul meu a schimba total pentru totdeauna. El întotdeauna vrea să fie cu mine și nu pot face nimic fara prezenta mea. eu sunt într-adevăr se bucură de căsătoria mea, ceea ce o sărbătoare mare. i se va menține pe depune mărturie pe internet, deoarece Doctor Zaza este cu adevărat o rolă vraja adevărat. Ai nevoie de ajutor, apoi Contactati DOCTOR ZAZA INTREPRINDEREA prin e-mail: indiaspellcaster@hotmail.comavmany

Anonim spunea...

M-am imbatat intr-o seara si mie rusine acum sa merg la scoala pentru ca toti au poze cu mine ...ce pot face?

Anonim spunea...

http://www.imparte.ro/Ajutor/Anunturi-urgente/Cer-cu-disperare-o-sansa-la-viata-3059.html

Ma numesc Lucuta Ionut Georgel si am 26 ani impliniti pe 21 martie .Povestea vietii mele incepe brusc si rapid fara nici un viitor si cu nici o speranta se pare de mai bine.Totul a pornit cand mama ne-a lasat pe mine si pe ceilalti 2 frati ai mei la oferlinat la varsta de 3 ani ,motivul avand sa iasa la iveala cand am implinit 18 ani cand mama noastra a venit sa ne ia de acolo ,defapt sa ne ia banii care se dau la parasirea orfelinatului si sa ne lase in strada si ca sa fie totul limpede am aflat apoi ca figurez in mai multe orase din Romania ca avand handicap si neavand dreptul sa muncesc legal.Pentru acest lucru ,mama se pare a semnat cand eram foarte mic iar acum nu mai pot da de ea neavand nici o posibilitate financiara.Este plecata in Germania si mai multe nu pot sa zic pentru ca n-am mai auzit nimic de la ea.Stam intr-o casa carpita,construita de mine si cu materiale si ajutor din partea unor prieteni .Traiesc dintr-un ajutor social de 100 ron pe luna din care ii mai ajut si pe fratii mei .Am suficient de multi prieteni care ma ajuta si care mi-au donat diferite lucruri si la care mai merg sa vorbesc dar handicapul pe care il am si anume epilepsie nu imi da dreptul sa lucrez cu carte de munca nicaieri iar in orasul in care traiesc mai muncesc pe la oameni .Orice ajutor financiar este binevenit iar o dorinta de-a mea e sa dau de mama si sa o conving sa vorbeasca despre ce mi-a facut cand eram mic pentru ca numai ea mai poate face lumina in situatia mea.Daca eu nu mai am un viitor ,macar fratele meu sa nu o ia pe un drum gresit,fiind inca la scoala .

Cei dispusi sa mi doneze ceva ,ii rog sa intre pe site-ul creeat de mine pentru donatii http://lucutaionutgeorgel.wix.com/lucutaionutgeorgel

Anonim spunea...

SALUT SINT SINGURA SI NENTELEASA DE NIMENI....MEREU AM FOST O BATAIE DE JOC A COLEGILOR PE URMA MAM INKIS IN MINE A URMAT COLEGIUL SI DEPRESIILE FREGVENTE DIN CARE NU ES NU MAI CRED IN OAMENI...DEOARECE SINT RAI SI CRUZI....TE LOVESC CIND TIEC VIATA MAI DRAGA...TE TRADEAZA DUPA CE TIAU CAPATAT INCREDEREA SI ASA MAI DEPARTE NU CAUT SOLUTII MAM SATURAT SA FIU CINEVA CA SA PLAC CELOR DIN JUR...DACA NUS ACCCEPTATA DE SOCIETATE ASTA E