duminică, 5 februarie 2012

Varza a la Cuj sau sarmale imprastiate....intr-o zi de duminica

     De multe ori ma intreb ce mancare sa mai fac si e greu pana ma hotarasc. Pentru ca mi-am propus sa mananc sanatos  si sa slabesc totodata toate retele trec prin filtrul fara grasimi, fara prajeli, bineinteles fara ulei. Gatesc mai mult inabusit, fiert, bun si sanatos. Si cum vorbeam cu o prietena la telefon si printre altele venise vorba si de mancare, ea spunea ca a facut varza a la clus sau sarmale explodate. Auzisem de varza a la Cluj dar de sarmale imprastiate sau explodate nu am mai auzit. Mi s-a parut interesant asa ca astazi de dimineata,  m-am pus pe treaba. Iata si reteta.
     Ingrediente:
o varza murata
300-400g carne de vita tocata
2 cepe
1 morcov
1 cana de orez
pasta de tomate
condimente (dupa gust)
putin vin alb

     Dupa ce am taiat ceapa bucatele si am incins ceaunul, am pus carnea cu ceapa si am adaugat si vinul si condimentele. Separat am pus la fiert orezul cu morcovul taiat bucatele; se adauga sare dupa gust. Intre timp am taiat varza marunt.
      Dupa ce carnea a fiet se adauga pasta de tomate si o cana de apa in fucntie de cum va place si se lasa la fier. Apoi intr-un vas de sticla se pune un rand de sos cu carne, un strat de varza taiata marunt, un rand de sos cu carne, orezul fiet cu morcuvul, iar un rand de sos cu carne iar la sfarsit se adauga un rand de varza taiata marunt.
     Se da la cuptor incins la 170 grade in jur de o ora. Acum daca vrei sa iasa mai uscata se poate lasa mai mult. Se poate servi cu mamaliguta sau paine in fucntie de preferinte. Eu am preferat mamaliga insa se poate manca gol deoarece este foarte satioasa.
     Pofta buna!!

Varza taiata, carnea si ceapa la fiet, la fel si orezul

Orezul aproape fiert, am adaugat pasta de tomate peste carne
apoi le-am aranjat frumos in vasul ena si l-am bagat la cuptor


Iar dupa ora am scos preparatul

si ne-am pus pe mancat :D 



Pofta buna si voua!!

Niciun comentariu: