joi, 28 mai 2009

Dezamagire

Nu stiu daca am apucat sa va vorbesc vreodata despre valorile pe care noi toti ar trebui sa le avem sau le promovam. Vrea sa va spun ca lucrul cel mai de pret pe care il apreciez la o persoana este sinceritate. Dintotdeauna am cautat sa spun lucrurilor pe nume si sa nu ma ascund pe dupa degete si de aceea astept acelasi lucru de la persoanele din jurul meu, poate ca sunt o idealista. Urasc atunci cand sunt dusa de nas sau mintita cu nerusinare si chiar daca descopar adevarul tot degeaba...fapta e deja facuta. Nu inteleg cum unii pot spune ca le pare rau ca au facut ceva si ca nu s-au gandit inainte de a face acel lucru. Trebuie oameni buni sa ne controlam si sa ne gandim de 2 ori inainte de face ceva sau a scote pe gura vreun cuvant! De asta sunt fiinte umane.....daca nu detineam controlul asupra noastra eram doar niste animale care actionau dupa instincte! Am intalnit de nenumarate randuri persoane la care minciuna e un lucru normal, cronicizat fara de care nu poate trai..in acest caz toata viata lui este o minciuna! Nu cred ca isi doreste cineva sa traisca intr-o mare minciuna! Ce sa mai...la tot pasul de izbim de minciuni....chiar si cei care ar trebui sa ne conduca spun minciuni la tot pasul, la fel ca si cei din campanii electorale....ei mint fara sa clipesca....au o scoala a minciunii pe care..incet incet toata lumea incepe sa o promoveze cu brio!! Trist dar adevarat!

sâmbătă, 2 mai 2009

Distractia de 1 MAI !!

Peste tot la tv, in ziare, in orice discutie apare intrebare...ce faci de 1 Mai? Unii plec la munte, altii plec la mare, unii petrec prin parcuri cu mici si bere, multa muzica si chilipiruri. Eu nu ma numar printre nici o categorie enumerata mai sus...si poate va intrebati de ce. Ei bine niciodata nu am realizat care e adevarata semnificatie a acestei zile...sau nu mi-a explicat nimeni. Am citit ca se faceau parade, era o zi speciala in care se sarbatorea ziua muncii..dar toate astea nu m-au convins pentru ce atata tam-tam pe aceasta tema. Multi profita de ziua libera pentru o mini-vacanta, pentru o escapada, pentru distractie la maxim cu "bautura si femei" cum spun cantaretii de manele, nu neaparat pentru a sarbatori ziua muncii. E doar o fatada, asa consider eu.

Si vorbind de distractie tot ma chinui sa inteleg ce inseamna la adolescentii distractia. Am si aflat raspunsul: BAUTURA. Oare fara bautura tinerii nu se mai pot distra? E demonstrat ca bautura face ca omul sa nu mai fie rusinos, sa socializeze mai mult, sa nu mai fie timid...dar de aici si pana la a bea pana a cadea prin santuri sau sa te duca cineva acasa e cale lunga. Poate pot parea invechita sau depasita, dar trebuie sa credeti ca si pe vremea mea(desi sunt si eu tanara) adolescentii consumau alcool dar in cantitati infime fata de cum se consuma alcool in ziua de astazi.

Am o intrebare pentru toti care consuma alcool in exces desi nu au nici 18 ani impliniti: Credeti ca daca va imbatati sunteti mai cool si cadeti prin santuri  atrageti mai multi baieti sau fete pe langa voi? Sau va creste popularitatea?