duminică, 29 martie 2009

Despre fotbal...

Aseara cica a fost un meci important pentru calificarea echipei nationale de fotbal la campionatele mondiale din 2010...nu ca m-a interesat in mod deosebit dar numai despre asta vorbea lumea ieri si azi..la tv.....in autobuz.....pe strada...

Echipa nationala a pierdut ultimele trei meciuri pe teren propriu. Iar acum apare semnul de intrebare...oare de ce? Nu suntem capabili la nivelul pregatirii fizice sau la nivelul jocului de grup sau la nivel psihic? 

Tot timpul ma gandesc ce sport e acesta in care toata lumea alearga dupa o minge si sa chinuie sa dea gol in poarta adversa? Altceva mai bun nu au de facut? Doar asta stiu sa faca? Si cand spun asta ma refer la echipele la care nu se vede tehnica, devotament, joc de echipa etc. Risc acum sa fiu luata la intrebari de cei care practica acest sport, persoane apropiate mie si la care tin, dar este punctul meu de vedere si imi asum responsabilitatea pentru ceea ce spun.

Recunosc ca uneori imi place sa ma uit la meciul  echipelor mari, care joaca fotbal cu adevarat,  pentru ca vad spectacol....stau cu emotii cand suteaza spre poarta sau cand vad cum interactioneaza jucatorii intre ei si isi paseaza!

Si totusi.....cum se face ca avem jucatori de valoare care la echipele de club fac performanta iar la echipa nationala o dau in bara?

vineri, 27 martie 2009

Vreme trece, vreme vine.....

Daca imi spunea cineva in timpul liceului ca voi ajunge profa sau consilier scolar nu l-as fi crezut. Dar iata ca am ajuns aici si nu imi vine sa cred. De multe ori ma pierd in pauze prin multime! Noroc ca mai am catalogul in mana sau aud un sar`mana care imi aduce aminte ca acum sunt profesoara si nu mai sunt eleva. Mai demult, cand a venit un nou portar m-a confundat cu o eleva care nu avea voie sa iasa din curtea scolii pentru ca nu era inca pauza mare...noroc de o fata care a confirmat faptul ca sunt profesoara ca altfel d-l portar nu ma credea pe cuvant! Sincer m-am amuzat si nu m-am enervat cum ar face alti profesori ca nu sunt respectati. Mi-a adus aminte ca sunt la inceput de drum si mai am mult drum de parcurs....dar mai ales mi-a adus aminte cat de tanara sunt! 

Cateodata cand trec pe coridoare care sunt pline aud numai saru`mana si tot de atatea ori trebuie sa raspund! Sincera sa fiu ma simt batrana cand mi se spune saru`ma.....as prefera un buna ziua sau un zambet care ar tine loc de salut! Probabil cand voi mai imbatrani (dar nu vreau sa se intample prea curand) voi privi altfel salutul saru`mana.

Cateodata, trebuie sa recunosc ma amuza sa aud sar`mana de fiecare data cand trec pe langa un baiat sau o fata care au clasa pe langa cabinetul meu si care ma saluta de cate ori ma vede in aceasi zi. De exemplu daca trec de 5 ori pe langa el/ea de cinci ori ma saluta.....de multe ori prefer sa ii intreb ce mai fac  sa evit saru`mana!

Si cand ma gandesc cum au trecut anii adolescentei.......ce mi-ar place sa mai trec o data prin liceu ca eleva, nu ca profesor ca acum! 

miercuri, 25 martie 2009

Ce parere aveti despre mine ca profa de psihologie?




Din punctul meu de vedere parerea voastra conteaza! De accea am si creat acest blog sa fiu cat mai aproape de voi si de probleme voastre. As vrea sa fiti sinceri si sa va spuneti punctul vedere! Cel mai important lucru e sa argumentati parerea!! Astept comentarii.

In poza... impreuna cu clasa a  X-a G de Craciun! Ma recunoasteti?

Am nevoie de ajutor!

Am creat acest subiect pentru cei care au nevoie de un ajutor! Nu ezitati sa va deschideti sufletul sau sa cereti ajutorul! Plus ca o puteti face sub eticheta anonimatului iar nimeni nu va sti identitatea dvs.! Astept mesajele voastre!

Pentru început

E pentru prima oara când mă adresez vouă, cititorilor şi nu am idee cu ce sa încep!! Am văzut că e o modă să ai blog şi am spus "să o fac şi pe asta". Ce o să iasă, vom vedea!!

O zi plăcută în continuare!!